eAsiointi

Ahtausalan sairauskassan eAsioinnissa on siirrytty Suomi.fi-tunnistuspalvelun käyttöön. Eli salasanalistoista on luovuttu ja nyt sähköiseen palveluun pääsee kirjautumaan kassakohtaisesta osoitteesta:

https://ahtausala.omasairauskassa.fi

Myös uudet eAsoinnin käyttäjät pääsevät kirjautumaan Suomi.fi-tunnuksilla ohjelmaan. Käyttöliittymä ohjaa, miten liittymisessä toimitaan.

**Kun teet korvaushakemuksen, huomaathan lukea eAsoinnissa ohjeet, miten hakemus tehdään. Esim. toimistomaksuja/palvelumaksuja ei saa listätä kustannuksiin.

Yleinen virhe on myös, että kustannuskohtaan tai lääkkeissä viitehintakohtaan laitetaan se summa, minkä itse on maksanut hoitolaitokseen/apteekkiin. **


***************************************************************

Selvitys henkilötietojen käsittelystä, eAsiointi

*******************************************************

Kun sinulla on jo sähköisen asioinnin tunnukset:

Tästä voit ladata eAsioinnin liitteen alla mainituissa tapauksissa:

- kun haluat toimittaa kuitit sairauskassaan säilytettäväksi
- sinulta on pyydetty lisäselvityksiä eAsiointiin
- kuulut otantaryhmään ja sinulta on pyydetty kuitit toimitettavaksi sairauskassaan

Sairauskassa suorittaa otantaa eAsioinnin kautta haettavista korvauksista. Jos kuulut otantaryhmään, saat sähköpostiisi viestin, jossa pyydetään toimittamaan alkuperäiset kuitit sairauskassaan ennen korvauksen maksamista.

Otantaa suoritetaan myös jälkikäteen. Säilytä kuitit vuoden korvauksen hakemisesta. Mikäli sinulla ei ole toimittaa kuitteja sairauskassaan, peritään maksettu korvaus takaisin.

UUTTA! Nyt saat eAsioinnin puolella tulostettua kohdasta Raportit itsellesi tositteen maksetusta etuudesta.